28/6/11

Δολοφονία ζευγαριού ηλικιωμένων στη Βέροια

Στην εκδοχή της ληστείας στρέφονται περισσότερο οι αστυνομικές αρχές για τη δολοφονία του ζευγαριού από αγνώστους, μέσα στο σπίτι τους στην πόλη της Βέροιας.
Ο 73χρονος έμπορος οικοδομικών υλικών - αλουμινίου και η 69χρονη σύζυγός του βρέθηκαν από τον γιο τους προχθές το βράδυ νεκροί, δεμένοι χειροπόδαρα και φιμωμένοι σε διαφορετικά δωμάτια του διώροφου σπιτιού που βρίσκεται κοντά στην κεντρική είσοδο της πόλης.
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο 73χρονος υπέκυψε από χτυπήματα που δέχθηκε στο κεφάλι από τους άγνωστους δράστες, ενώ η σύζυγός του πέθανε από ασφυξία. Η 69χρονη, όπως και ο σύζυγός της, ήταν δεμένη με λωρίδες υφάσματος, σχοινιά κουρτινών και φιμωμένη με ύφασμα. Η ιατροδικαστική έρευνα έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η διπλή δολοφονία διαπράχθηκε μεταξύ 9 το βράδυ του περασμένου Σαββάτου και 8 π. μ. της Κυριακής.
Oλόκληρο το σπίτι βρέθηκε ανάστατο, αλλά μέχρι χθες το βράδυ, λόγω της αδυναμίας των συγγενών να καταθέσουν, παρέμενε άγνωστο αν αφαιρέθηκαν χρήματα ή πολύτιμα αντικείμενα.
«Το κίνητρο πιθανόν ήταν η ληστεία», ανέφερε στην «Κ» αστυνομική πηγή. Η είσοδος του σπιτιού (στο ισόγειο λειτουργεί το κατάστημα) δεν βρέθηκε παραβιασμένη και εικάζεται ότι οι δράστες μπήκαν στο σπίτι από κάποιο ανασφάλιστο παράθυρο. Από τα ίχνη που άφησαν στους χώρους του σπιτιού οι αστυνομικοί θεωρούν ότι οι δράστες είναι δύο ή τρία άτομα.

Αναγνώστες