4/3/11

Θέμα στο CNN ο βασανισμός των αλόγων!

Ακόμη και στο CNN έγινε θέμα ο άγριος βασανισμός αλόγων στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης! 

Η είδηση ότι ένας Ηρακλειώτης έχει μετατρέψει σε πραγματικό κολαστήριο τη φάρμα στην οποία «φιλοξενεί» άλογα, αφήνοντάς τα εγκαταλειμμένα, χωρίς την παραμικρή φροντίδα και δίχως τροφή, με αποτέλεσμα κάποια από αυτά να έχουν ψοφήσει, έκανε τον γύρο του κόσμου και απασχόλησε διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως το αμερικανικό δίκτυο CNN, το οποίο αναφέρθηκε στη «θηριωδία», όπως χαρακτήρισε το περιστατικό με τους βασανισμούς αλόγων, σε φάρμα στην Κρήτη.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν στον εισαγγελέα Ηρακλείου τα μέλη του σωματείου «Ζωόφιλη Δράση» και οι υπεύθυνοι του Κέντρου Περίθαλψης Αγριων Ζώων Αίγινας, ζητώντας να απομακρυνθούν τα άλογα από τον ιδιοκτήτη της φάρμας και να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία τους.

Σύμφωνα με τις σχετικές καταγγελίες, «ο απάνθρωπος επιχειρηματίας έχει αφήσει στο έλεος του Θεού τα άτυχα ζώα, με αποτέλεσμα να έχουν πεθάνει τους τελευταίους μήνες από ασιτία πέντε από αυτά, άλλα επτά άλογα να βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της ζωής τους και οκτώ να βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση».

Τα μέλη των δύο φιλοζωικών σωματείων ζήτησαν από την Εισαγγελία να λάβει άμεσα μέτρα για την προστασία των ζώων, ενώ μαζί με το αίτημα της αφαίρεσης των αλόγων από τον ιδιοκτήτη του επαγγελματικού χώρου ζητούν να υπάρξει και παραδειγματική τιμωρία όχι μόνο στον συγκεκριμένο, αλλά σε όλους όσοι προχωρούν σε τέτοιου είδους βαρβαρότητες. Το ίδιο ζητούν με τη σειρά τους και οι κάτοικοι της Χερσονήσου, οι οποίοι δηλώνουν σοκαρισμένοι από το περιστατικό.

Η δημοσιοποίηση του θέματος, πάντως, παρά τον αρνητικό αντίκτυπο που προκάλεσε στο νησί της Κρήτης, ευαισθητοποίησε αρκετούς ανθρώπους οι οποίοι ενδιαφέρθηκαν για την τύχη των άτυχων αλόγων. Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης παρόμοιας φάρμας δήλωσε ότι προτίθεται να φιλοξενήσει κάποια από τα ταλαιπωρημένα ζωντανά στον δικό του χώρο, κάτι που βεβαίως θα εξαρτηθεί από την απόφαση που θα λάβει η εισαγγελική αρχή.

Αναγνώστες