10/3/11

«Πούλησαν» έρωτα και εξαπάτησαν κωφάλαλο μέσω facebook

Το ποσό των 42.000 ευρώ κατάφεραν να αποσπάσουν δύο γυναίκες… από κωφάλαλο άνδρα, στον οποίο “πούλησαν έρωτα” μέσω facebook, με … αποτέλεσμα να μάθουν τα στοιχεία του και να τον εκβιάζουν…

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι δύο γυναίκες, ηλικίας 30 και 36 ετών, το 2007 άρχισαν να συνομιλούν με έναν 31χρονο κωφάλαλο, στη δημοφιλή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Η επικοινωνία τους έγινε καθημερινή και οι δύο γυναίκες άρχισαν, εκμεταλλευόμενες την αναπηρία του 31χρονου, να τον προκαλούν ερωτικά.

Αφού έμαθαν τα στοιχεία του, άνοιξαν εικονικά προφίλ, στα οποία αναρτούσαν προσωπικά ή συκοφαντικά στοιχεία, ζητώντας του χρήματα για να σταματήσουν.

Εκείνος αναγκάστηκε να υποκύψει στους εκβιασμούς τους, στέλνοντάς τους από τις 16-9-2008 έως 11-1-2011 μέσω Τραπέζης, συνολικά το ποσό των 42.060€.

Στη συνέχεια και αφού έγιναν ψηφιακές αναλύσεις στα ηλεκτρονικά ίχνη, εντοπίσθηκε το σπίτι των δύο γυναικών στην Αλεξανδρούπολη.

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετέβησαν στην οικία τους και σε έρευνα που διενεργήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός Η/Υ και ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος.

Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν και το πρωί της Πέμπτης (10/03) οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

Αναγνώστες