12/5/11

Απάτη με χρεωστικές κάρτες

Για απάτη και πλαστογραφία με χρεωστικές κάρτες συνελήφθησαν, προχθές, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών, 45χρονος ημεδαπός και 45χρονη ημεδαπή.
Οπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, σύμφωνα με καταγγελία του διευθυντή του υποκαταστήματος Μοιρών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μία γυναίκα φερόμενη ως 44χρονη ημεδαπή, απέστειλε αίτηση στην Υπηρεσία Καρτών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, με έδρα την Αθήνα, ζητώντας να ανανεωθούν δύο χρεωστικές κάρτες που είχε στο όνομά της και ήταν συνδεμένες με ισάριθμους λογαριασμούς.  
Από έλεγχο των υπαλλήλων των ΕΛΤΑ προέκυψε ότι η 44χρονη έχει αποβιώσει από τις 16 Οκτωβρίου 2010 και εξακολουθούσε να καταβάλλεται ο μισθός της.    
Ο διευθυντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου του υποκαταστήματος Μοιρών ενημέρωσε τηλεφωνικά την 45χρονη ημεδαπή, η οποία παρουσιαζόταν ως η 44χρονη θανούσα, ότι θα πρέπει να προσέλθει αυτοπροσώπως στο τοπικό κατάστημα για την κατάθεση εξουσιοδότησης σχετικά με την ανάληψη μετρητών από τους ως άνω λογαριασμούς καθώς και για την επανέκδοση της κάρτας ανάληψης.
Κατόπιν των ανωτέρω η 45χρονη συλληφθείσα την 6.5.2011, αφού συνέταξε εξουσιοδότηση με στοιχεία και υπογραφή της 44χρονης  θανούσας, την προσκόμισε στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών Μοιρών, φέροντας μαζί της την άδεια ικανότητας οδήγησης της 44χρονης θανούσας για τη θεώρηση του γνήσιου της υπογραφής, πράγμα το οποίο έγινε, εξουσιοδοτώντας με το πλαστό αυτό έγγραφό 45χρονο ημεδαπό για τις ανωτέρω αναφερόμενες ενέργειες ανάληψης και ανανέωσης.
Το μεσημέρι της Δευτέρας, ο 45χρονος μετέβη στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (υποκατάστημα Μοιρών) για να πραγματοποιήσει τις παραπάνω ενέργειες, όπου και συνελήφθη από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών, ενώ η 45χρονη προσήλθε αυθόρμητα στο Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών όπου και συνελήφθη.

Αναγνώστες