12/5/11

ΝΗΣΙ - Νέες αποκλειστικότητες: Όσα δεν διαβάσατε αλλά θα δείτε στην TV...

ΟΣΑ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΗΝ TV
- Η Σοφία μαθαίνει σε ηλικία 18 χρονών ότι δεν είναι παιδί της Μαρίας.Από τότε εξαφανίζεται από την ζωή των «γονιών» της και εμφανίζεται μόνο μετά το θάνατό τους, στην κηδεία της Μαρίας και μόνο για δύο μέρες. Ουσιαστικά είναι η στιγμή που δείχνει ότι δεν θέλει να έχει καμιά σχέση με το παρελθόν της.
- Η Σοφία μετά από την αποκάλυψη ότι είναι παιδί της Άννας και του Μανόλη, πηγαίνει στην Αθήνα. Στην Αθήνα κάνει ένα ολόκληρο αγώνα για να βρει τον πατέρα της. Ψάχνει στους τηλεφωνικούς καταλόγους για να βρει το όνομά του. Κάποια στιγμή ανακαλύπτει μια διεύθυνση, που πιστεύει ότι εκεί βρίσκεται ο πατέρας της. Πηγαίνει στο συγκεκριμένο σπίτι  και χτυπάει το κουδούνι ρωτώντας αν υπάρχει κανείς με αυτό το όνομα, η απάντηση έρχεται από ένα αντρικό στόμα και είναι αρνητική. Η φωνή είναι του Αιμίλιου Χειλάκη, δηλαδή του Μανόλη. Αυτή η σκηνή δείχνει ότι ο Μανόλης σπάει κάθε δεσμό με την αλήθεια και το παρελθόν του. Ποτέ δεν είδε το παιδί του και ποτέ δεν ξαναεμφανίστηκε στο χωριό του.
- Στο βιβλίο κουμπάρος της Μαρίας και του Κυρίτση είναι μόνο ο Λαπάκης, ενώ στο σίριαλ γίνεται κι η Φωτεινή.
- Σεναριακά δεν αναφέρεται πουθενά ότι ο Μανόλης είναι ο πατέρας της Σοφίας, σκηνοθετικά όμως ο Θοδωρής Παπαδουλάκης αφήνει να εννοηθεί κάτι μέσα από την επιλογή των δύο κοριτσιών που υποδύονται τη Σοφία σε μικρή ηλικία.
- Η Αλέξις που υποδύεται την κόρη της Σοφίας δεν είναι άλλη από την Άννα, δηλαδή από την Ευγενία Δημητροπούλου.
- Στη φυλακή υπάρχει μια σκηνή, όπου ο Ανδρέας έχει μια ξεχωριστή επίσκεψη. Πηγαίνει για να τον δει και να του εκφράσει την συμπάθεια της η Σαββίνα, η μάνα της Φωτεινής, της φίλης της Μαρίας και της Άννας.

Αν νοµίζετε ότι το «Νησί» ολοκληρώθηκε στον 26ο επεισόδιο, κάνετε µεγάλο λάθος... Η σειρά του MEGA συνεχίζεται για άλλα δύο επεισόδια, που θα δούµε στις 30 Μαΐου και στις 6 Ιουνίου, δηλαδή αµέσως µετά την προγραµµατισµένη ολοκλήρωση της τηλεοπτικής µεταφοράς του βιβλίου της Βικτόριας Χίσλοπ. Η απόφαση αυτή προέκυψε κατά τη διάρκεια της σεζόν, µιας και ο Θοδωρής Παπαδουλάκης διαθέτει πλούσιο κι άπαικτο υλικό που θα ήταν πολύ κρίµα να πάει χαµένο και να µείνει αναξιοποίητο.
Μην ξεχνάµε ότι αντί για 45 λεπτά που είναι ο καθαρός χρόνος ενός επεισοδίου, το υλικό που υπάρχει στο συρτάρι του σκηνοθέτη φτάνει για ένα 57λεπτο χορταστικό επεισόδιο. Ωστόσο, επειδή αυτό δεν µπόρεσε να γίνει αποφασίστηκε να υπάρξουν δύο συµπληρωµατικά επεισόδια. Το µεν πρώτο θα εµπεριέχει σκηνές που γυρίστηκαν και µονταρίστηκαν, αλλά δεν συµπεριλήφθηκαν ποτέ σε επεισόδιο γιατί τελικά δεν κόλλαγαν. Για παράδειγµα, ο Γιώργης (Στέλιος Μάινας) µαζί µε τον φίλο του Στέφανο (Γρηγόρη Ορφανουδάκη) ξεκουβάλησαν όλη την Πλάκα αµέτρητες φορές. Καφάσια, ψάρια κι ό,τι άλλο έβρισκαν µπροστά τους. Επίσης, ο Στέλιος Μάινας µε την βάρκα του έκανε κουπί Πλάκα-Σπιναλόγκα όσο είναι 2 φορές η απόσταση Πειραιάς-Κρήτη και µάλιστα κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες. Όσο για το δεύτερο επεισόδιο, αυτό είναι το making of της σειράς, πώς γυρίστηκε δηλαδή το «Νησί», η πιο ακριβή σειρά της ελληνικής τηλεόρασης, όπου και θα προβληθούν σκηνές από τα γυρίσµατα και την προετοιµασία που διήρκεσαν πάνω από ενάµιση χρόνο.

Η συμφιλίωση μάνας - κόρης

Επιτέλους η Πλάκα γλεντά με τους ... απέναντι


Γαμήλια οικογενειακή φωτογραφία

Ο γιατρός Λαπάκης με τον Πρόεδρο Παπαδημητρίου συμφιλιώνοντα

Αναγνώστες