13/4/11

Παναθηναϊκός: Αβέβαιο το μέλλον του συλλόγου

Σε "τεντωμένο σχοινί" βαδίζει ο Παναθηναϊκός και είναι προφανές, πλέον, ότι εάν δεν επανεργοποιηθεί δραστικά η οικογένεια Βαρδινογιάννη (σ.σ. κανένας άλλος δεν φαίνεται ότι θέλει να μπει μπροστά και να βγάλει την ομάδα από το οικονομικό αδιέξοδο), το μέλλον του συλλόγου παρουσιάζεται εξαιρετικά δυσοίωνο.
Στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο ναι μεν αποφασίστηκε η αύξηση του ΜΚ της εταιρείας κατά 15 εκ. ευρώ (μέχρι τις 6 Μαΐου), όμως οι δηλώσεις που έκαναν οι άνθρωποι που συμμετείχαν στη διαδικασία φανερώνουν ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει καμία προοπτική και σχέδιο για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Στη διάρκεια της περίπου τρίωρης συνεδρίασης δεν ελήφθη καμία σοβαρή απόφαση για να βρεθεί άκρη στα οικονομικά, δείγμα του ότι κανείς δεν είναι διατεθειμένος κάτω από αυτές τις συνθήκες να βάλει τα χρήματά του. Ακόμη και τα 15 εκ. ευρώ να μπουν, το πρόβλημα καλύπτεται εν μέρει.
Ως ένα βαθμό θα "βγει" η επόμενη σεζόν, αλλά οι διοικούντες θα πρέπει να προχωρήσουν σε περικοπές ύψους 11.8 εκ.
ευρώ, περικοπές που θα αυξηθούν ανάλογα με το ποσοστό της αύξησης. Ο πρώτος που εξήλθε μετά το διοικητικό συμβούλιο ήταν ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο οποίος ήταν και ο πιο απογοητευμένος από τους παριστάμενους: "Λέω πάντα την αλήθεια στον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Το μέλλον της ομάδας είναι ζοφερό. Στη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξαν έριδες, διχογνωμίες και ο καθένας ήθελε να περάσει τη δική του γραμμή. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να είναι ενωμένος. Η πολυμετοχικότητα απέτυχε. Το θέμα δεν είναι αγωνιστικό, πρέπει να μπουν λεφτά".
Ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Δημήτρης Γόντικας, επισήμανε: "Αποφασίστηκε αύξηση 15 εκ. ευρώ, η οποία θα πρέπει να καλυφθεί μέχρι τις 6 Μαΐου. Είναι σοβαρό το πρόβλημα. Μέχρι τις αρχές Μαΐου θα πρέπει να βρεθούν τα αυτά χρήματα. Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων οικονομικά θέματα, ωστόσο θα χρειαστούν κι άλλες σημαντικότατες ενέργειες".
Σε ερώτηση για το αν θα συμμετάσχουν όλοι οι μέτοχοι στην αύξηση, ο κ. Γόντικας δεν φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος και είπε ότι "θα έχουμε πολύ σοβαρές ενδείξεις γύρω στα μέσα Μαΐου". Εμφανώς προβληματισμένος παρουσιάστηκε και ο Αδαμάντιος Πολέμης: "Δεν είμαι ευχαριστημένος με την πρόοδο που γίνεται.
Αποφασίστηκε αύξηση 15 εκ. ευρώ. Με μια σωστή διαχείριση μπορούμε να βγάλουμε τη χρονιά. Θα ήμουν χαρούμενος αν λέγαμε 30 εκ. και έμπαιναν τα 15.Τώρα δεν ξέρω πόσα θα μπουν. Εκτιμώ ότι τελικά θα μαζευτούν τα μισά και σίγουρα δεν φτάνουν για να κάνουμε σωστή διαχείριση.
Είναι εύλογο ότι θα πρέπει να γίνουν πωλήσεις και αποδεσμεύσεις. Πρέπει και από το υπάρχον ρόστερ να κόψουμε χρήματα.
Πρώτα απ΄ όλα πρέπει να είναι υγιής οικονομικά ο Παναθηναϊκός".Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αποχώρησε μετά τον Θανάση Γιαννακόπουλο και δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση. Δεν αποκλείεται πάντως να τοποθετηθεί με ανακοίνωσή του, όπως πράττει συχνά μετά τις τελευταίες συνεδριάσεις.

Αναγνώστες