22/4/11

Πλοίο των Μινωικών στη γραμμή των Χανίων;

Νέα δεδομένα στην ακτοπλοΐα δημιουργεί η κατάθεση αίτησης, από τις Μινωικές Γραμμές, για τη δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή Χανιά - Πειραιάς!
Οπως έγινε γνωστό χθες, κύκλοι της αγοράς υποστηρίζουν ότι ο μεγαλομέτοχος των Μινωικών Γραμμών Εμμανουέλ Γκριμάλντι προχώρησε σε αυτή την κίνηση με στόχο να ασκήσει πίεση την ΑΝΕΚ είτε για να ολοκληρώσει τη συμφωνία για την πώληση της Hellenic Seaways (HSW) είτε για να μειώσει τη θέση της στην Αδριατική, όπου ο ανταγωνισμός μεταξύ όλων των εταιρειών που δραστηριοποιούνται εκεί παραμένει ιδιαίτερα σκληρός.
Αξιοσημείωτο είναι ότι, σύμφωνα με σενάρια, που ουδείς, προφανώς, είναι σε θέση τούτη την ώρα να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει, υπάρχει και το ενδεχόμενο της δρομολόγησης, από τις Μινωικές Γραμμές και δεύτερου πλοίου στη γραμμή Πειραιάς - Χανιά προκειμένου η πίεση προς την ΑΝΕΚ να είναι ασφυκτική.
Σε κάθε περίπτωση, αν η διοίκηση των Μινωικών Γραμμών δρομολογήσει, τελικά, πλοίο στη γραμμή Χανιά - Πειραιάς, τότε τα δεδομένα αλλάζουν άρδην στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της δυτικής Κρήτης με την Αττική καθώς ο ανταγωνισμός αναμένεται -και πάλι- έντονος, με ωφελημένους τους επιβάτες αλλά και τους τοπικούς τουριστικούς επιχειρηματίες και φορείς.

Αναγνώστες