30/4/11

Χωρίς πλοία, τρένα, μετρό και προαστιακό την Πρωτομαγιά

Μετ’ εμποδίων θα επιστρέψουν και οι τελευταίοι εκδρομείς του Πάσχα, αυτή τη φορά όχι λόγω του καιρού, αλλά εξαιτίας των … προβλημάτων στις συγκοινωνίες που προκύπτουν από τη συμμετοχή των ναυτεργατών και των εργαζομένων στον ΟΣΕ και τον προαστιακό στην απεργία της ΓΣΕΕ ενόψει της Πρωτομαγιάς.
Έτσι την Κυριακή 1 Μαΐου, ακινητοποιημένα καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ώρου θα παραμείνουν ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, το Τραμ και ο Προαστιακός, ενώ οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7 το πρωί και από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.
Οι εργαζόμενοι στο Μετρό φαίνονται διασπασμένοι, καθώς ενώ το Σωματείο των εργαζομένων αποφάσισε να εργαστούν κανονικά, το Σωματείο των ηλεκτροδηγών αποφάσισε να συμμετάσχει στην εργατική Πρωτομαγιά με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό τι στάση θα τηρήσουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία.
Υπενθυμίζεται ότι την Πρωτομαγιά το Μετρό θα πηγαίνει μέχρι τη Δουκίσσης Πλακεντίας, καθώς λόγω της απεργίας των εργαζομένων στον ΟΣΕ δεν διασφαλίζεται η ασφάλεια λειτουργίας της γραμμής από την Πλακεντίας έως το Αεροδρόμιο.
Την ίδια ημέρα συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, θα πραγματοποιήσουν στις 11:00 το πρωί, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της εργατικής πρωτομαγιάς ενώ μια ώρα νωρίτερα το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.
Με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι η Πρωτομαγιά του 2011, βρίσκει τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με τη μαζική ανεργία, τη μαζική φτώχεια, την αποδιάρθρωση του κοινωνικο-οικονομικού ιστού και τη διάλυση κάθε μορφής κοινωνικής ασφάλισης, πρόνοιας και κοινωνικού κράτους».
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους με τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς και στις κινητοποιήσεις της 11ης Μαΐου να αντιδράσουν στην πολιτική των απολύσεων, της μείωσης μισθών και συντάξεων, της ακρίβειας και της απαξίωσης του Δημοσίου Τομέα.
Παράλληλα να διεκδικήσουν την υπεράσπιση του δημόσιου οικονομικού χώρου, τη λήψη μέτρων για την τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, να τεθεί φραγμός στις ελαστικές μορφές απασχόλησης, και στη καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων.
Να απαιτήσουν ακόμη, την επαναχορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης σε όλους με προτεραιότητα τους χαμηλοσυνταξιούχους την πάταξη της εισφοροδιαφυγής και φοροδιαφυγής, καθώς και τη διατήρηση της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Αναγνώστες